Magazines

Met AirPods til je je luistersessies naar een hoger niveau. Muziek luisteren, podcasts streamen, series en films kijken – wat je hobby ook is, met deze accessoires heb je altijd audio van topkwaliteit. Maar stiekem hebben Apple's oortjes en koptelefoon meer functies dan je denkt. Die hebben we voor je op een rij gezet: in iCreate 158 vind je de ultieme AirPods-gids!

Aan de slag met Opdrachten
Apple-apparaten hebben eindeloos veel functies, maar misschien mis je er alsnog een. In dat geval helpt Opdrachten. Met deze Apple-app kun je je eigen functies bouwen door verschillende taken te verzamelen en rangschikken. Klinkt eenvoudig, maar de app vergt heel wat uitleg. In iCreate 158 geven we die maar al te graag!

Ontwerp alles met Canva
Zit je vol creatieve ideeën, maar weet je niet hoe je die tot leven moet brengen? Maak kennis met Canva! Met deze dienst kan iedereen indrukwekkende designs maken, zelfs als je hier geen ervaring mee hebt. De mogelijkheden zijn eindeloos: posters, presentaties, uitnodigingen, berichten voor social media – noem maar op. Met onze uitgebreide rondleiding heb je Canva al helemaal snel onder de knie.

En verder …
Alles over emoji's | Krijg grip op je post met de PostNL-app | Goedkoper 3D-printen met de AnkerMake M5C | Heel veel praktische tips voor al je Apple-apparaten.

iCreate 158

U kunt dit magazine niet bekijken
Widgets zijn niet meer weg te denken: ze bieden een snelle kijk op informatie die voor jou belangrijk is. Denk aan het laatste nieuws, het weerbericht of de status van je batterij. We laten je zien hoe ze werken op je iPhone, iPad, Mac en Apple Watch, zodat je met een minimum aan moeite een maximum aan informatie krijgt. 

Fit de lente in met je Apple Watch
De lente is het moment om weer eens te gaan sporten. En je beste sportmaatje is de Apple Watch! Met je Apple’s horloge om je pols, stap je vol energie en motivatie het voorjaar in. Stel persoonlijke doelen, daag jezelf of je vrienden uit en – heel belangrijk – vier je sportieve successen.

Het best bewaarde geheim van je iPhone
Het is misschien wel het best bewaarde geheim van je iPhone: de Stand-by-modus. Hiermee maak je van je telefoon tijdens het opladen een slim klokje, een digitaal fotolijstje of wat jij maar wilt. Ideaal voor op je nachtkastje of je bureau. Maar hoe ontgrendel je Stand-by en hoe stel je alles in?

En verder …
Wat is er zo plus aan ChatGPT Plus? | Zo verwarmt jouw Apple-account een dorpje in Denemarken | Heel veel praktische tips voor al je Apple-apparaten.

iCreate 157

U kunt dit magazine niet bekijken
Je dacht dat je alles wist van iOS 17? Nou … Naast de grote nieuwe functies zijn er nog allerlei slimme trucjes die je misschien nog niet hebt ontdekt. In iCreate 156 hebben we er 42 voor je verzameld. Ontdek hoe je het maximale uit je iPhone haalt met deze goed verstopte pareltjes!

Maak van je Mac een muziekstudio
Ben je een muziekliefhebber die droomt van het maken van je eigen muziek, maar heb je geen toegang tot een professionele opnamestudio? Je Mac helpt je uit de brand! Ontdek welke Mac je hiervoor nodig hebt, wat GarageBand voor je kan beteken en hoe Logic Pro je muziek naar een hoger niveau tilt.

Teken je eigen animatiefilm op de iPad
Procreate is de onbetwiste koning der teken-apps. Zowel professionals als amateurs zijn fan – veel mensen hebben speciaal voor deze app een iPad aangeschaft. En nu is er de spin-off Procreate Dreams, voor het maken van tekenfilms. Wij gaan je leren animeren!

En verder …
Werk slimmer met dit geniale ChatGPT-alternatief | Zo wordt je iPhone nutteloos voor dieven | 13 iPhone-fotografiefouten die je nooit meer mag maken

iCreate 156

U kunt dit magazine niet bekijken
3D-printen: ook iets voor jou?
Het maken van 3D-prints is gemakkelijker, goedkoper en nuttiger dan je denkt. En 3D-printers zijn al lang niet meer zo groot, duur en complex als een jaar of tien geleden. In deze uitgave ontdek je de basis van 3D-printen. Wat kun je allemaal maken?

Krijg je iPhone in de vingers
Je iPhone heeft een aanraakscherm dat je bedient met je vingers. Maar ken jij wel alle gebaren? Tikken, vegen, scrollen – soms met meerdere vingers tegelijk. Wij laten je kennismaken met de slimste touch-gebaren voor je iPhone. Zo bedien jij je iPhone straks vingervlug.

En verder …
Kijktips voor Apple TV+ | Verbeter je foto’s met behulp van AI | Maak draadloos een back-up van je Mac | Heel veel tips voor je iPhone, Mac en andere Apple-producten.

iCreate 155

U kunt dit magazine niet bekijken
Wil jij het maximale uit je Mac halen? In onze nieuwste uitgave ontdek je een schat aan onmisbare apps voor je Mac. Of je nu een beginnende of ervaren Mac-gebruiker bent: deze 22 geniale apps mogen niet ontbreken op jouw Mac!

Apple’s nieuwe iPhone-app van dit jaar
We praten je helemaal bij over de nieuwste Apple-app: Dagboek. Hiermee leg je moeiteloos je herinneringen en gedachten vast op je iPhone. Schrijf je gevoelens, frustraties, hersenspinsels of belangrijke gebeurtenissen op en creëer zo rust in je hoofd.

Hightech huisdier
Je huisdier is je trouwe metgezel en gaat en staat waar jij wilt. Met je iPhone is het precies zo – en samen vormen ze een mooie combinatie! Je iPhone heeft allerlei mogelijkheden die specifiek voor honden- en kattenbaasjes bedoeld lijken en die nemen we graag met je door.

En verder …
Heel veel tips en achtergronden over de iPhone iPad en Mac. Bijvoorbeeld: dit is er nieuw in iOS 17.2 | Usb-c voor je iPhone en iPad | Ontdek jouw ultieme Mac in ons Mac-koopadvies

iCreate 154

U kunt dit magazine niet bekijken
Bestel iCreate 153 – Maak je huis écht slim met HomeKit
Met Apple's HomeKit bouw je de slimme woning van je dromen. Maar welke automatiseringen kun je laten uitvoeren? Hoe stel je ze in? En welke slimme apparaten heb je hiervoor nodig? In iCreate 153 geven we antwoord op al je vragen, plus we vertellen hoe je ieder uur van de dag kunt genieten van je HomeKit-huis.

Orden je leven met Notities
Dankzij Notities voelt het alsof we ons hele leven op orde hebben. Boodschappenlijstjes, brainstorms, briljante ingevingen, todo-lijstjes – we dumpen alles in deze app. Maar stiekem heeft Notities meer functies dan je denkt, en kun je je aantekeningen daarmee nog overzichtelijker en gedetailleerder maken. Daarom gaan we in iCreate 153 aan de slag met Notities, en leer je hoe alle functies werken, waar je ze vindt en wat je eraan hebt.

Blik terug op 2023 met Foto's
De camera van je iPhone heeft het afgelopen jaar vast overuren gemaakt. Een kiekje hier, een filmpje daar – staat jouw galerij ook vol met herinneringen? Dan moet je die koesteren en je foto's een leuke plek of functie geven. Maar waarvoor kun je je kiekjes zoal gebruiken? Dat ontdek je in iCreate 153.

En verder …
In deze iCreate vind je ook weer eindeloos veel handige tips & trucs voor je iPhone, iPad, Mac en Apple Watch. Onder andere de volgende artikelen staan voor je klaar:

Maak je persoonlijke nieuwsfeed met WhatsApp Kanalen | Aan de slag met de beste vernieuwingen van iOS 17.1 | Maak AI-kunst met één klik | Hoe goed zijn de AirPods Pro 2 met usb-c?

iCreate 153

U kunt dit magazine niet bekijken
Het is de grote Mac-update van 2023: macOS Sonoma. Hiermee krijgt je apparaat er weer allerlei nieuwe functies bij, van bewegende achtergronden tot widgets op het bureaublad. In iCreate 152 gaan we ze allemaal met je langs: we leggen uit waar je de functies vindt en je leert ook meteen hoe ze werken. Er staat veel nieuws op je te wachten!

iPhone 15 (Pro) getest: heb je nog wel een Pro nodig?
De iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max) zijn uit! Met vernieuwingen als usb-c en een nieuw design zijn het een van de interessantste iPhones in jaren. Maar hoe blij zijn we eigenlijk met de toestellen? En hoe presteert Apple's ‘reguliere’ telefoon ten opzichte van zijn Pro-broer? In onze reviews lees je er alles over.

Schilder als Van Gogh met Procreate
Een echte Van Gogh zal waarschijnlijk nooit in je woonkamer hangen, maar misschien ben je zelf ook creatief aangelegd. Ontdek in dat geval hoe je zijn schilderstijl nabootst, en zo je eigen meesterwerk kunt maken. Het enige wat je nodig hebt: een iPad met Procreate en iCreate 152. Is Van Goghs stijl niet jouw ding? We leggen ook uit hoe je een kunstwerk à la Lichtenstein en Mondriaan maakt.

Ook in deze uitgave
Apple Watch Series 9 getest: stiekem revolutionair | Geef je oude iPhone een tweede leven | Je AirPods hebben er nieuwe functies bij: dit zijn ze | Ontdek de creatieve mogelijkheden van Notities

iCreate 152

U kunt dit magazine niet bekijken
OS 17: aan de slag met alle nieuwe functies
iOS 17 is de grote software-update van dit jaar, en de grenzen van de iPhone worden hiermee weer verlegd. In iCreate 151 gaan we er stap voor stap doorheen. Zo haal jij direct alles uit nieuwe iOS 17-functies als Stand-by, Contactposters, Check-in en nog veel meer. Natuurlijk vergeten we hierbij ook de iPad niet!

watchOS 10: ga met de tijd mee
Heb je je iPhone bijgewerkt naar iOS 17? Dan is nu je Apple Watch aan de beurt! Slimme stapels, nieuwe wijzerplaten en verbeterde apps: je Apple Watch krijgt er met watchOS 10 een heleboel nieuwe features bij! Is dit de leukste en grootste update voor je Apple Watch tot nu toe? Kijk even mee!

De ultieme streaminggids
Een klein schermpje, ielige speakers: het beeld en geluid dat je afspeelt op je iPhone verdient eigenlijk een groter podium. De oplossing? Streaming! Wij leggen je uit hoe je het beeld en geluid van je iPhone gemakkelijk naar je tv of speakers stuurt. Films, foto’s en muziek komen zo veel beter uit de verf.

En verder …
Ook in deze iCreate geven we je eindeloos veel handige tips & trucs voor je iPhone, iPad, Mac en Apple Watch. We laten je zien hoe je je Mac en iPhone beveiligt met een fysieke sleutel, hoe je monteert met Storyboards in iMovie en nog veel meer.

iCreate 151

U kunt dit magazine niet bekijken
In deze uitgave ontdek je alle nieuwe functies en verbeteringen van iOS 17 en macOS Sonoma en de andere grote Apple-updates die dit najaar verschijnen. Dat betekent heel veel voorpret voor al het nieuws wat er binnenkort naar je Apple-apparaten komt – én een goede voorbereiding daarop.

Meer nieuws van Apple

Apple heeft de baanbrekende Vision Pro aangekondigd, en in iCreate 150 lees je onze uitgebreide analyse daarvan. Betekent dit het einde van het iPhone-tijdperk? Ook de Apple Design Awards werden recent uitgereikt en wij zetten de winnende apps nogmaals in het zonnetje, want ze mogen niet ontbreken op jouw iPhone of iPad!

En verder …

Ook vind je in deze iCreate weer eindeloos veel handige tips & trucs voor je iPhone, iPad, Mac en Apple Watch. Dit keer gaan we uitgebreid in op alle verborgen functies van de Weer-app. Loop jij er al warm voor?

iCreate 150

U kunt dit magazine niet bekijken
Ze komen je vast bekend voor: geheime functies die zó handig zijn, dat iedereen ze zou moeten gebruiken. macOS en iOS zitten hier vol mee. Daarom zijn wij diep in de instellingen van onze iPhone en Mac gedoken, en hebben we maar liefst 99 van zulke functies gevonden. Welke dit zijn, ontdek je in iCreate 149 – en in deze uitgave leer je ook meteen waar je ze vindt.

99 instellingen die je nú moet aanpassen op je iPhone en Mac
iOS 16 en macOS Ventura zitten vol functies die het gebruik van je apparaten verbeteren. Denk hierbij aan instellingen voor je privacy en batterijduur, maar ook aan talloze nieuwe mogelijkheden. Op de iPhone vind je ze in Instellingen, op de Mac navigeer je naar Systeeminstellingen. In iCreate 149 nemen we die menu's graag met je door, en noemen we 99 instellingen die iedereen zou moeten aanpassen.

Schiet professionele foto's met je iPhone
Van paspoortfoto's tot interieurafbeeldingen – fotografen hebben het maar druk met ons. Wat zou het toch handig zijn als je zulke kiekjes zelf kon maken ... Nou, met die indrukwekkende camera van je iPhone kan dat ook prima. Daarom lees je in iCreate 149 hoe je voortaan zelf professionele foto's maakt.

Ook in deze uitgave
Haal meer uit je Mac met een tweede scherm | Bewerk je foto's met Photomator | Draai Windows op je Mac met Parallels | Nothing Ear (2) getest: een geduchte concurrent voor de AirPods Pro?

Let op! Dit is een digitaal product. Je krijgt na betaling een downloadlink waarmee je de editie online kunt lezen of kunt downloaden als een PDF-bestand.

iCreate 149

U kunt dit magazine niet bekijken
Wist je dat de iPhone en Apple Watch letterlijk je leven kunnen redden? Apple heeft ze namelijk volgepropt met functies die in een noodgeval cruciaal kunnen zijn. Wel 32 om precies te zijn, en in iCreate 148 nemen we ze allemaal met je door. Zo ben je altijd voorbereid op het ergste.

32 iPhone-tips die je leven redden

Liever denk je er niet over na, maar wat doe je in geval van nood? Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, en het is belangrijk dat je dan snel handelt. Met je iPhone en Apple Watch bijvoorbeeld. Deze apparaten staan namelijk vol levensreddende functies. En nee, dan bedoelen we niet alleen 112 bellen: wij hebben er maar liefst 32 gevonden, van medische ID’s instellen tot SOS-berichten versturen via een satelliet. In iCreate 148 nemen we ze allemaal door.

Apple Music vs. Spotify: welke muziekdienst past het beste bij jou?

Zeg je muziekdienst, dan zeg je Apple Music of Spotify. Het zijn nou eenmaal de populairste streamingdiensten van het moment, maar hoe verhouden de twee zich tot elkaar? Dat ontdek je in iCreate 148. Zo vergelijken we de belangrijkste specificaties, noemen we de functies die je zowel op Spotify als Apple Music vindt, en geven we aan met welke exclusieve features ze zich juist van elkaar onderscheiden. Uiteindelijk weet je dan precies welke dienst het beste bij je past.

Ook dit staat voor je klaar

Maak je eigen animatiefilm | Met deze macOS-tips houd je werk en privé gescheiden | Bescherm je privacy in WhatsApp | HomePod 2 getest

iCreate 148

U kunt dit magazine niet bekijken
Laat AI voor je werken
Het internet en de iPhone hebben ons leven de afgelopen twintig jaar compleet veranderd. Ben jij klaar voor de volgende revolutie? 2023 is nu al het jaar van artificiële intelligentie (AI)! AI helpt je om teksten, afbeeldingen, video’s en nog veel meer te maken – gewoon met je Mac of iPhone. In iCreate 147 ontdek je de kracht van AI.

Aan de slag met AI
Ben jij klaar voor de volgende revolutie? 2023 is nu al het jaar van de artificiële intelligentie (AI)! AI helpt je om teksten, afbeeldingen, video’s en nog veel meer te maken – gewoon met je Mac of iPhone. Wat zijn de belangrijkste AI’s van dit moment? En hoe nemen ze je werk uit handen? Wij praten je helemaal bij en leggen alles uit.

Wifi-tips: snel internet in je hele huis
Traag internet? Of heb je nauwelijks bereik in de uiterste hoeken van je huis? Dat zorgt natuurlijk voor enorme irritaties: de hoogste tijd dus om je draadloze netwerk eens onder de loep te nemen. Met onze wifi-tips zijn al je wifi-problemen verleden tijd.

Ook dit mag je niet missen
Stel een iPhone in voor je kinderen (en bescherm ze met deze instellingen) | CarPlay 2 en Apple Car: dit is de toekomst van autorijden | Mac mini getest: goedkoop, maar ook goed? | Veel tips voor je Mac en iPhone.

iCreate 147

U kunt dit magazine niet bekijken

iOS 16 zit stiekem vol geheimen! Zo hebben wij maar liefst 59 verborgen iPhone-functies gevonden – en die had je vast eerder willen kennen. Benieuwd welke dat zijn? Ontdek ze allemaal in iCreate 146.

De geheimen van iOS 16

Nu iOS 16 een paar maanden oud is, beheers je vast alle nieuwe functies die de update heeft geïntroduceerd. Althans, dat denk je. Stiekem zit de software namelijk vol verborgen functies die je zo over het hoofd ziet. Wel 59 om precies te zijn! In iCreate 146 leggen we ze stuk voor stuk uit, zodat jij je iPhone nog beter leert kennen.

Gedeelde iCloud-fotobibliotheek

Zoek je een eenvoudige manier om foto's en video's te delen? Daar heeft Apple sinds kort een oplossing voor: de Gedeelde iCloud-fotobibliotheek. Activeer deze functie met maximaal vijf anderen – zoals je gezinsleden – en jullie krijgen allemaal toegang tot een aparte bibliotheek binnen de Foto's-app. Iedereen kan hier kiekjes toevoegen, bewerken en verwijderen, ongeacht wie de foto heeft gemaakt. Al benieuwd hoe het werkt? Je leest het in iCreate 146.

Ook dit mag je niet missen

Zing mee met de nieuwe karaoke-functie Apple Music Sing | Je Apple Watch als slaapcoach | Maak je Mac weer snel met Activiteitenweergave | Maak prachtige plaatjes met AI | Hoe zijn de smart home-producten van Ikea?

iCreate 146

U kunt dit magazine niet bekijken
Geef je Mac een frisse start met deze tips
Moet je oude Mac wat worden opgepoetst? Of heb je een nieuwe Mac die je zo schoon mogelijk wilt houden? Dan is het tijd voor een grote schoonmaak- en opfrisbeurt. In iCreate 145 vertellen we precies hoe je daarmee aan de slag gaat!

Een frisse start voor je Mac
Een volle Mac betekent doorgaans ook een trage Mac. Wij vertellen hoe je daar wat aan doet: bijvoorbeeld door oude bestanden en apps te verwijderen, maar ook door je Mac up-to-date te maken. Begin je liever helemaal opnieuw? Lees dan ook hoe je een reservekopie maakt, het systeem leegmaakt en met een schone lei begint. Bovendien geven we tips voor het inrichten van je Mac, zodat je (nieuwe) toestel in de toekomst ook opgeruimd blijft.

Freeform: wat maak jij van jouw blanco canvas?
Het is je misschien al opgevallen, maar eind vorig jaar hebben de iPhone, iPad en Mac een compleet nieuwe app gekregen: Freeform. Open deze en je krijgt meteen een blanco canvas of whiteboard te zien. Daarop teken, schrijf of plaats je wat je wilt – en dat kan zowel samen als alleen. Hoe je dat allemaal doet? Je hoeft het niet zelf uit te vogelen, want wij leggen stap voor stap uit hoe je de app gebruikt.

Ook dit mag je niet missen
Monteer een film in de stijl van drie bekende regisseurs | Houd je slaap in de gaten met je Apple Watch | Tips voor het kopen van een tweedehands iPhone | 9 geheime functies voor Foto's

iCreate 145

U kunt dit magazine niet bekijken
Wil je 2023 beginnen met een frisse start, dan kijk je eerst naar het vergrendelscherm van je iPhone. De grote iOS 16-update zit namelijk vol nieuwe ontwerp-opties waarmee je dit volledig naar je hand zet. Hoe je dat doet? Leer het in iCreate 144!

Ontwerp je eigen vergrendelscherm

Veruit het hoogtepunt van iOS 16: de nieuwe personalisatie-opties voor het vergrendelscherm! Vanaf nu bepaal je zelf welke kleuren, lettertypes, achtergronden en widgets er hier verschijnen. En ontwerp gerust zoveel vergrendelschermen als je wilt, want je kunt ze allemaal opslaan en gebruiken wanneer ze van pas komen. Al enthousiast? Wij vertellen je alles over het ontwerpen van je nieuwe vergrendelscherm.

8 alternatieven voor Apple-apps

FaceTime, Boeken, Podcasts – Apple's producten staan vol standaard ingebouwde apps van Apple zelf. Maar als er een daarvan niet naar wens is, moet je best goed zoeken om een alternatief te vinden. Daar is iCreate voor: wij hebben acht alternatieven voor Apple's eigen apps op een rij gezet.

Ook dit mag je niet missen

Maak een eigen bullet journal op je iPad | Installeer macOS Ventura op een oude Mac | Ontdek het nieuwe iCloud.com | De nieuwe Apple Watch Ultra getest

iCreate 144

U kunt dit magazine niet bekijken
Ben je op zoek naar het perfecte cadeautje voor een Apple-fan? Of stiekem gewoon voor jezelf? In iCreate 143 geven we je de beste cadeautips voor iedereen!

iCreate 143

U kunt dit magazine niet bekijken
De nieuwe iPhone 14 Pro (Max) is uit en hij is op vrijwel alle fronten vernieuwd. Het Dynamic Island, het always-on scherm, de 48-megapixel camera en nog veel meer: wij hebben alles uitgebreid getest. Is dit dé iPhone voor jou? Je leest het in iCreate 142.

iCreate 142

U kunt dit magazine niet bekijken
Bij iCreate betekent september maar één ding: de komst van een nieuwe iPhone! Of ja, eigenlijk twee dingen, want deze maand verschijnt ook de nieuwste grote iPhone-update. Dit jaar is het de beurt aan iOS 16 – en we weten nu al welke nieuwe functies deze software gaat introduceren. In iCreate 141 hebben we ze alvast voor je op een rij gezet, zodat je direct alles uit iOS 16 haalt zodra de update beschikbaar is.

iCreate 141

U kunt dit magazine niet bekijken
Ik ga op vakantie en ik neem mee … iCreate 140, met daarin maar liefst 22 (!) tips en trucs voor Apple’s navigatie-app Kaarten. Met al deze handige weetjes krijgt je reis gegarandeerd een vliegende start. Navigeren, een fijn restaurant zoeken en nog veel meer: wij helpen je graag op weg met Apple Kaarten.

iCreate 140

U kunt dit magazine niet bekijken